Trandafiri de pizza

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 25 min
  • Timp de gatire: 25 min
  • Gata in: 50 min

Ingrediente

  • 6-8 felii de salam/șuncă pentru fiecare trandafir în parte (dacă sunteți vegetarieni, puteți înlocui cu coji/felii de roșii)
  • 90 ml sos marinara
  • 150 g aluat pizza
  • 40-60 g mozzarella rasă

Preparare

Dacă ești în căutarea unui fel de mâncare rapid, pe gustul întregii familii și mai mult decât aspectuos, l-am găsit noi pentru tine! Să facem împreună niște trandafiri de pizza!

  • Cantitățile sunt pentru 6 trandafiri

Preîncălzește cuptorul la treaptă mare.

După ce ai făcut aluatul de pizza, taie o bucată din el și întinde-o – pe o suprafață presărată în prealabil cu făină – cu sucitorul până ajunge lungă cam de 20 cm (încearcă să obții aluatul pe cât de subțire posibil). Dacă are o formă neregulată, taie-i marginea extra, astfel încât să aibă, la final o formă dreptunghiulară. Acoperă cu puțin sos pentru pizza/marinara. Aliniază feliile de salam/șuncă dintr-o parte în alta a aluatului, semi-suprapunându-le (IMPORTANT: prima felie pusă trebuie să acopere și partea de jos a aluatului, următoarele felii fiind puse, nu foarte vizibil, tot mai sus – pentru a da “înălțimea” trandafirului). Presară mozzarella rasă în partea de jos a feliilor de carne. Apoi, începând de la capătul primei felii puse, rulează lejer dar ținând ferm de partea de jos a trandafirului. Pune floarea astfel obținută în unul din golurile tăvii de brioșe, cu salamul/șunca în sus, desigur.

După ce ai procedat la fel cu restul aluatului și ai format, în total, 6 trandafirași, dă tava la cuptor pentru 20-25 de minute, la foc mediu.

Foto: captură Facebook

Rețete asemănătoare:

Trandafiri crocanți de cartofi

Rulouri cu mere

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu