Unt de casă

Unt de casă

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 L smântână de gătit (cea mai grasă)
  • sare - după gust

Mod De Preparare

Din 2 ingrediente și în 10 minute. Așa faci cel mai bun și cremos unt de casă. Simplu ca bună ziua și extrem de gustos!

  1. Cu ajutorul unui mixer, bate bine smântâna 1-2 minute. Dacă vrei unt sărat, oprește mixerul și adaugă sare (neapărat gustă, să nu îți iasă prea sărat!). Mai bate încă 1-2 minute. O să vezi cum începe să iasă zerul, încet încet. Atunci o să știi că e gata!
  2. Pune un tifon pe deasupra unui castron și pune untul la scurs. Când crezi că s-a dus tot, strânge bine tifonul ca să scurgi tot surplusul de zer. ATENȚIE: trebuie să îl scurgi pe tot, deoarece dacă mai rămâne zer în unt îl va acri și strica foarte repede.
  3. Transferă untul într-o cutie care se închide etanș.

Din 1 litru de smântână grasă îți vor ieși cam 450-500 grame de unt.

Foto: shutterstock

Evaluează
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 2 voturi
Alte rețete