Vinete la grill cu oţet

Vinete la grill cu oţet

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 vinete lungi
  • ulei de măsline
  • 3 căţei usturoi
  • 1 legatura pătrunjel
  • 2-3 linguri oţet balsamic

Mod De Preparare

1. Vinetele se taie în felii groase de un centimetru, se aruncă peste ele un praf de sare şi se lasă la scurs de apă. Se prăjesc la grill, pe ambele feţe, în ulei de măsline extravirgin.
2. Usturoiul se toacă mărunt sau se striveşte, iar pătrunjelul se toacă foarte mărunt, după care amândouă se amestecă cu ulei de măsline. Se aşază în straturi, felii de vinete coapte, pătrunjel şi usturoi în ulei şi se stropeşte fiecare strat cu oţet balsamic. Se sărează, după gust, şi se dă totul la rece.
3. Preparatul are cel mai bun gust abia după 24-36 de ore, când aromele s-au împletit bine. Se serveşte rece, pe pâine de casă prăjită.

Evaluează