Yakimeshi – orez prăjit în stil japonez

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 15 min
  • Timp de gatire: 10 min
  • Gata in: 25 min

Ingrediente

  • 400 g orez fiert
  • 2 linguri de maioneză
  • 2 felii de bacon tăiate în fâșii subțiri
  • 2 ouă
  • 2 cepe verzi tocate
  • sare și piper după gust

Mod De Preparare

În japoneză “Yakimeshi” exact asta înseamnă: orez prăjit. Japonezii servesc foarte des acest tip de orez, mai ales în timpul zilelor lucrătoare, deoarece este un fel de mâncare care se face extrem de rapid, e tare gustos și sățios. Mai ales că asiaticii au aproape permanent în gospodărie orez deja fiert, se înțelege că este o alegere justificată consumarea frecventă a acestui fel de mâncare. Și noi îl adorăm și îl facem cât de des posibil.

  1. Combină într-un vas orezul deja fiert cu maioneza. Taie mărunt bacon-ul și ceapa verde. Încinge niște ulei într-o tigaie mare și pune orezul la prăjit câteva minute, amestecând.
  2. Bate ouăle. Dă într-o parte a tigăii orezul și în partea cealaltă pune ouăle la făcând amestecând continuu ca să se facă zdrențe.
  3. Când ouăle sunt pe jumătate făcute, combină-le cu orezul.
  4. Adaugă bacon-ul și mai lasă la făcut încă 5 minute.
  5. Pune și ceapa tocată peste, amestecă, asezonează cu sare și piper.

shutterstock_39757833

Alte rețete japoneze delicioase:

Prăjitura Nanaimo

Tăiţei cu pui şi caju

Cheesecake din 3 ingrediente

Foto: shutterstock

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu