Zaalouk – salată marocană de vinete

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 35 min
  • Timp de gatire: 10 min
  • Gata in: 45 min

Ingrediente

  • 1 kg vinete
  • 3 căței de usturoi zdrobiți
  • 2 lingurițe boia picantă (opțional)
  • 2 lingurițe boia dulce
  • 1 și 1/2 linguriță chimion
  • 350 g pastă de roșii/roșii decojite și tocate
  • 200 ml apă
  • 1 frunză de dafin
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • o mână de pătrunjel proaspăt tocat
  • ulei de măsline
  • sare și piper după gust

Mod De Preparare

Că seamănă la prima vedere cu zacusca noastră cea de toate zilele, e evident. Dar gustul este mai mult decât diferit. O mâncare extrem de gustoasă, ușor de preparat, care se poate servi atât caldă cât și rece, alături de niște pâine prăjită crocantă sau niște lipii fierbinți de casă. Deliciu!

  1. Cojește vinetele, taie-le transversal sau cuburi. Pune-le într-o tavă, stropește-le cu ulei de măsline, presară sare deasupra și dă-le la cuptorul preîncălzit vreo 30 de minute, până se rumenesc și coc. Scoate-le și lasă-le un pic la răcit.
  2. Într-o tigaie mare, sotează usturoiul zdrobit, în ulei de măsline, timp de 30 de secunde. Adaugă și condimentele (în afară de piper și frunza de dafin), mai lasă-le încă 10 secunde în tigaie până să adaugi roșiile tocate, apa, sare, piper și frunza de dafin. Lasă așa 5 minute.
  3. Dă de pe foc, adaugă zeama de lămâie și pătrunjelul tocat. Mai adaugă extra ulei de măsline, sare și piper, dacă simți nevoia.

zaalouk - salata marocana de vinete

Alte rețete delicioase pe bază de vinete: 

Vinete la cuptor cu sos tomat şi mozzarela

Coroniţă de vinete

Plăcinţele cu vinete

Foto: shutterstock

 

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO – GASTRO
Sfatul medicului
Libertatea.ro
Glamour.ro
Lasa un comentariu