Salată de quinoa

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 bucata ceapa
  • 1 bucata ardei gras rosu
  • 1 bucata vanata
  • 1 bucata dovlecel
  • 100 g boabe quinoa
  • 5 bucati frunzuliţe menta
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceasca sucul unei lamâi
  • 1 praf sare

Mod De Preparare

Învaţă să prepari o salată de quinoa delicioasă.

 

Mod de preparare:

1. Într-un vas mare cu apa clocotita cu sare se pun la fiert boabele de quinoa. Se lasa 15 minute, timp în care boabele îsi vor mari volumul de patru ori. Apoi, odata fierte, boabele se trec sub un jet de apa rece si se lasa la scurs într-o strecuratoare.

2. Cât timp fierb boabele, într-o tigaie cu o lingura de ulei se soteaza ceapa tocata, vânata si dovlecelul taiate cubuleţe. Se presara cu puţina sare si nu se ţin mai mult de 10 minute. Se scot pe servete de hârtie.

3. Ardeiul se taie fâsii care se amesteca alaturi de quinoa si legume. Se pun si frunzuliţe de menta tocate si se asezoneaza cu sucul de lamâie si uleiul ramas.

Evaluează
Media Rating
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 Review(s)
Trucuri culinare

Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma