Cremă de șampanie

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 10 min
  • Timp de gatire: 10 min
  • Gata in: 20 min

Ingrediente

  • 28 g amidon (1 plic)
  • 240 ml smântână dulce/pentru frișcă
  • 240 ml șampanie
  • 100 g + 2 linguri zahăr tos
  • 2 ouă mari
  • 4 gălbenușuri mari
  • 4 linguri unt
  • 1 linguriță extract de vanilie/2 fiole esență de vanilie

Mod De Preparare

Da, e crema aceea absolut delicioasă din croissante, dar varianta sănătoasă, de casă. Nu, nu o găsești la magazin sub formă de praf sau altceva. Va trebuie să o faci tu. Și nu e deloc greu sau scump! Și da, o poți folosi și la umplut eclere, profiterol; poate fi și o excelentă cremă pentru torturi aniversare, prăjituri, brioșe sau o poți servi ca atare, cu fructe proaspete. Oricum ar fi, e incredibil de bună!

  1. Într-un castron mare, bate amidonul cu jumătate din cantitatea de smântână.
  2. Într-o crăticioară medie, combină restul de smântână cu șampania și zahărul. Adu la fierbere, amestecând continuu cât să se dizolve zahărul, apoi dă de pe foc.
  3. Adaugă ouăle întregi și gălbenușurile peste amestecul de amidon și smânttână. Bate la treapta mică a mixerului pentru omogenizare. În timp ce amesteci, adaugă jumătate din cantitatea amestecului fierbinte. Restul pune-l înapoi pe foc și adu la fierbere.
  4. Toarnă amestecul rece peste cel din crăticioară și amestecă încontinuu, până când obții o cremă omogenă, mătăsoasă, ce are consistența unei budinci.
  5. Dă de pe foc, adaugă untul și esența de vanilie. Toarnă crema printr-o sită (pentru a scăpa de eventualele cocoloașe) într-un bol, acoperă cu folie de plastic și dă la rece pentru cel puțin 2 ore.

Alte rețete de creme delicioase:

Cremă de cocos pentru deserturi

Cremă de ciocolată pentru prăjituri

Cremă de vanilie pentru prăjituri

Foto: 123rf

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO
Sfatul medicului