Plăcinte la tigaie

Plăcinte la tigaie

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg făină
  • 30 g drojdie proaspătă
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahăr
Pentru umplut
  • 800 g brânză sărată
  • 1 legatura mărar

Mod De Preparare

Plăcinte foarte rapid de preparat, la tigaie. Ai nevoie de… maia!

1. Într-o cană cu apă călduță se desface drojdia cu zahărul şi sarea. În făina cernută se face un gol şi se pune maiaua care se acoperă cu puţină făină. Se lasă 5-10 minute şi apoi se începe frământarea, adăugând apă călduţă.

2. Se frământă până ce aluatul se desprinde de mâini, se acoperă cu un şervet şi se lasă la crescut o oră.

3. Apoi, se taie bucăţi din aluat de mărimea unei portocale, fiecare bucată se întinde uşor şi pe o jumătate se pune brânză amestecată cu mărar tocat. Se pliază asemeni unui portofel.

4. În ulei încins se prăjesc toate plăcintele care se consumă calde sau reci.

Evaluează
1star1star1star1stargray 4 / 5 - 14 voturi