Supă de fasole (de post)

Supă de fasole (de post)

De Ileana Voicu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 200 g fasole uscată
  • 1 ceapă
  • 3-4 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1 ţelină
  • 3 linguri ulei
  • 1 ardei gras
  • 200 g roşii decojite în suc de roşii
  • sare
  • ţelină şi pătrunjel verde

Mod De Preparare

1. Fasolea se curăţă, se spală şi se lasă la înmuiat în apă rece, 2-3 ore sau de pe o zi pe alta. Se limpezeşte şi se pune la fiert în apă rece. Se lasă să dea câteva clocote şi se schimbă apa. Se adaugă morcovii, păstârnacul, ţelina şi ceapa, toate legumele fiind curăţate, spălate şi tăiate mărunt. Se fierbe cu vasul acoperit, la foc potrivit, 2-2 ½ ore.

2. Se adaugă uleiul, ardeiul gras tăiat cubuleţe şi roşiile mărunţite cu sucul de roşii. Se mai lasă pe foc 10 minute şi se potriveşte la gust cu sare.

3. Se aromează cu ţelină şi pătrunjel verde. Se serveşte imediat, dar şi rece este la fel de gustoasă.

Evaluează