7 beneficii ale lecturii de cărți pentru copii și adolescenți

De

Cine nu-și dorește un copil deștept și cu abilități excelente de comunicare? Ei bine, lectura îl poate ajuta în acest sens, dacă ai grijă să-i deschizi apetitul către citit cu cărți pentru copii potrivite vârstei și preocupărilor lui!

În era tehnologiei, copiii și adolescenții trebuie încurajați să citească pentru că lectura de cărți pentru copii e aduce numai beneficii.

Descoperă-le și pune-i și tu la dispoziție copilului tău cele mai interesante cărți pentru dezvoltarea sa intelectuală!

  1. I se dezvoltă imaginația cu cărți pentru copii potrivite

Lectura stimulează și dezvoltă imaginația copiilor. Desigur, trebuie să înceapă cu cărți pentru copii adecvate vârstei! Pentru bebeluși: cărți moi care pot fi pipăite, roase, molfăite, pentru copii de 3 ani cărți cu foarte multe ilustrații precum Copacul meu, de Gerda Muller, colecția ‘Istoria Lumii‘, ‘Animăluțele de la fermă‘, și până la șase sau șapte ani puteți încerca și alte tipuri de cărți, cum ar fi ‘Străbunicul meu, Emil Racoviță‘, de  Andreia Petcu, ‘Povești și legende din Grecia antică‘. Găsești multe alte cărți pentru copii și adolescenți pe colectii.libertatea!

2. I se îmbunătățește concentrarea și observarea

Din cauza timpului excesiv petrecut în fața ecranelor, mulți copii au probleme de concentrare sau observare. Îl poți direcționa către lumea fascinantă din cărți pentru copii și astfel, să-i dezvolți aceste două capacități. Trebuie să ții cont de gusturile copilului, dacă îi place aventura, atunci trebuie să-i iei astfel de cărți pentru copii. Îi poți achiziționa oricare dintre cărțile din colecția de cărți de Jules Verne deja apărute de la colecții.libertatea, cum sunt: ‘Ocolul pământului în 80 de zile‘ – ediția nr. 1, Douăzeci de mii de leghe sub mări‘ – ediția nr. 2, ‘Copiii Căpitanului Grant. America de sud‘ – ediția nr. 3, ‘Cinci săptămâni în balon‘ – ediția nr. 4 sau ‘Copiii Căpitanului Grant II. În Australia’ – ediția nr. 5.  Copilul trebuie să simtă că pătrunde în lumea din carte și pentru asta trebuie să îi placă.

3. I se îmbogățește vocabularul

Citind cărți pentru copii adecvate vârstei lui, micuțul își va extinde vocabularul. În acest fel, va putea relaționa mai bine cu ceilalți și, în plus, își va îmbunătăți ortografia. De exemplu, poți alege pentru el Cele mai frumoase basme‘, de Charles Perrault, ‘Povestea Planetei Albastre‘, de Andri Snaer Magnason sau „Camera cu minuni‘, de Sergio Ruzzier.

4. Devine mai creativ citind cărți pentru copii

Dacă se învață să citească îi va crește orginalitatea și creativitatea. Copiii care citesc se evidențiază față de ceilalți, datorită felului frumos în care obișnuiesc să vorbească, să povestească și să-și exprime ideile originale. Uite ce alegeri de cărți pentru copii minunate poți face: ‘Paganini și capriciile magice‘, de Cristina Andone, colecția ‘Mitologia pentru copii‘,’Basmele românilor‘.

5. I se dezvoltă gândirea

Majoritatea cărților pentru copii ajută la gândire. Acestea oferă idei, concepte, tot felul de informații care contribuie la formarea unei gândiri mai inteligente. Cumpără-i ‘Jocuri logice și de antrenament (9 ani +)‘, o carte plină de provocări adresate micilor cititori. Jocurile logice, exercițiile antrenante și activitățile amuzante sunt ocazii pentru copii de a-și petrece timpul liber învățând prin joacă!

6. Îl ajută să învețe mai bine

Datorită cititului de cărți pentru copii va învăța mai repede și mai bine. Citirea îi face pe copii să memoreze cuvinte, ortografie, structuri de propoziții etc., astfel încât să le poată aplica mai târziu! Și o fac aproape fără să-și dea seama. Este dovedit că acei copii care citesc regulat fac mai puține greșeli de ortografie decât cei care nu citesc. Cărți pentru copii potrivite: ‘500 de adevăruri uimitoare și amuzante‘, ‘Cartea de astronomie a copiilor‘, ‘Ghidul celor mai bune proiecte științifice școlare‘.

7. Îi trezește hobby-uri și interese

Citind cărți pentru copii micuțul tău poate descoperi anumite pasiuni pe care să le practice cu plăcere. Astfel, va găsi un mod plăcut de petrecere a timpului liber. Îl poți ajuta și tu cumpărându-i cărți cum ar fi:’Cartea experimentelor ştiinţifice‘, Tom Robinson, ‘Hoţul de cuvinte‘, de Schädlich Hans Joachim, ori ‘Materia: solidă, lichidă, gazoasă‘, de Adrienne Mason.