8 sfaturi pentru cea mai bună mămăligă

De

Am strans cele mai bune sfaturi de la voi pentru cea mai buna mamaliga. Iata ce trucuri ne-ati oferit: 

1. ‘In locul apei puneti lapte. Si pentru o mamaliga din apa, sare si faina puneti la finalul ei un cub de unt proaspat.’ – Nicoleta Obada

2. ‘Se pune putin ulei in apa inainte sa nu se lipeasca’ – Maria Pavel.

3. ‘Eu pe langa unt ii adaug usturoi pisat si merge foarte bine la ciulama sau tocanite. Trebuie neaparat s-o probati, am inventat reteta pe cand eram tinerica si doream sa impresionez. O serveam in farfurie, langa ciulama si ii dadeam un aspect placut luand-o cu forma aceea de servit inghetata la cornet’ – Carmen Pop.

4. ‘Prima data pasatul, apa si sare si malai bineinteles. Amestecam cu o lingura de lemn si lasam pana piere spuma apoi mai punem o mana de malai si lasam sa fiarba 10 minute la foc incet. Dupa 10 minute amestecam malaiul, lasam sa fiarba inca 20 de minute amestecand mereu. Mamaliga este buna daca e fiarta si se desprinde de pe vas. O aranjam frumos cu lingura si o rasturnam pe un fund de lemn.’ – Dinca Dinca

5. ‘Totul depinde de foc – sa fie mic ca sa aiba timp malaiul sa fiarba bine’ – Ioana Sfantu

6. ‘Se fierbe minim 45 de minute si se amesteca mereu’ – Cms Simo

7. ‘Cea mai delicioasa mamaliga e cea facuta cu faina de porumb din propria gospodarie! Am facut si din cea din comert, dar nu se compara gustul’ – Alina Maria Maerean.

8. ‘Apa, unt, sare și multa, multa dragoste, iese ceva minunat!’ – Nusa Mirea