De Ana Munteanu,
Pâinea carea se mucegăiește prea repede – o problemă cu care toți ne confruntăm, la un moment dat. Ca să prevenim acest lucru, trebuie să știm doar cum să o depozităm corect, atât. Citește sfaturile de mai jos pentru a afla cum să prelungești durata de viață a pâinii și cum să previi mucegăirea ei.
- Depozitează pâinea într-un loc întunecat, la temperatura camerei
Ai o cămară în care îți ții, de obicei, legumele și fructele care nu trebuie să stea la frigider? Lasă și pâinea acolo, este mediul ideal pentru ea!
- Ține-o departe de umiditate
Umiditatea contribuie la creșterea și dezvoltarea mucegaiului. Ține pâinea într-un mediu cât mai uscat și încearcă să nu scapi picături de apă pe ea, să nu o atingi cu mâinile ude.
Dacă ai cumpărat pâinea împachetată, ține-o în ambalajul original, de plastic, deoarece acesta oprește acumularea umezelii în interiorul acestuia.
- Investește într-un coș de pâine
Coșurile de pâine țin pâinea la loc întunecat, rece și fără umezeală. Cele mai bune coșuri de pâine sunt acelea din inox, lemn sau răchită.
- Pâine integrală, nu albă
Pâinea integrală este o alternativă mult mai gustoasă și mai sănătoasă decât pâinea albă cea de toate zilele. Pe lângă valoarea nutritivă evidentă, ea mucegăiește mult mai greu decât cea albă.
- Congelează pâinea
Indibutabil, congelatul prelungește viața pâinii, încetinind procesul de mucegăire. Ține cont, totuși, de faptul că o eventuală congelare nu ține pâinea proaspătă la infinit, îi taie mult din aromă și umiditatea-i naturală.
Cea mai indicată metodă de congelare constă în împachetarea bucății de pâine într-o folie și introducerea ei într-o pungă de plastic.
Foto: Thinkstock