De Ana Munteanu,
Problema: mâinile îți miros puternic a usturoi, după ce ai gătit.
Soluția: oțelul inoxidabil.
Dacă nu mai poți scăpa de mirosul urât de pe mâini și ai încercat toate variantele posibile și nu au uncționat, ți-o dăm noi pe cea care va merge 100%.
Ai ceva din oțel inoxidabil pe acasă? Nu trebuie să fie neapărat o oală, merge la fel de bine și cu o lingură/polonic, bară. Orice. Tot ce trebuie să faci este să îți freci mâinile de obiectul în cauză, sub un jet de apă rece. Teoria din spatele acestui truc e simplă: compușii sulfurici din usturoi se „agață' de anionii – ionii negativi, adică – de pe oțelul inoxidabil și îndepărtează, pur și simplu, particulele minuscule de usturoi de pe suprafața pielii tale. Prezența apei reci e și ea justificată: micșorează porii și ține astfel la distanță uleiurile din usturoi.
Foto: thinkstock.com