(P) 3 rețete delicioase cu lapte de migdale

De

Laptele de migdale este o băutură delicioasă, hrănitoare și extrem de populară, datorită conținutului scăzut de calorii în comparație cu laptele de vacă. De asemenea, acest produs nu conține lactoză, ceea ce înseamnă este potrivit pentru persoanele care au intoleranță, dar și pentru cei vegani.

Laptele de migdale are o aromă plăcută și o textură cremoasa, la fel că cea a laptelui obișnuit. Există foarte multe tipuri de rețete cu lapte de migdale, toate extrem de gustoase. Spre exemplu, cei care au o pasiune pentru gătit îl folosesc des atunci când prepară griș, budincă, piure sau diverse smoothie-uri. Foarte multe rețete care conțin lapte de migdale sunt mult mai delicioase decât cele preparate cu laptele de vacă.

Beneficiile laptelui de migdale

Laptele de migdale se consideră a fi o alternativă extrem de bună, datorită beneficiilor pe care le oferă consumatorilor. În continuare, vor fi prezentate câteva dintre cele mai importante avantaje aduse de consumul de lapte de migdale.

Bogat în vitamina E

Laptele de migdale este o bună sursă nutritivă, datorită conținutului ridicat de vitamine și minerale. Migdalele sunt o sursă excelentă de vitamina E, care este un puternic antioxidant ce combate stresul din organism. Consumând o cană de lapte de migdale pe zi, se va asigura 50% din necesarul zilnic de vitamina E.

O sursă bună de calciu

Calciul este un mineral extrem de important pentru dezvoltarea oaselor. În plus, calciul este important pentru o bună funcționare a inimii și a mușchilor. Migdalele conțin o cantitate destul de mică de calciu, însă producătorii laptelui de migdale au grijă să îmbogățească aportul de calciu, astfel încât consumatorii să primească necesarul zilnic.

Ajută la gestionarea greutății

Laptele de migdale ajută foarte mult la gestionarea greutății. Spre exemplu, o cană de lapte de migdale conține doare 60 de calorii, iar o cană de lapte de vacă are un conținut de 146 de calorii. Laptele de migdale este o bună alternativă pentru persoanele care doresc să piardă câteva kilograme sau să își mențină greutatea actuală.

Idei de rețete cu lapte de migdale

Laptele de migdale este un ingredient versatil, care poate fi integrat într-o varietate de rețete. Iată care sunt 3 dintre cele mai delicioase!

Gris cu lapte de migdale

Grisul cu lapte de migdale este un deșert îndrăgit de foarte mulți oameni și este una dintre acele rețete cu lapte de migdale care se prepară simplu și rapid. Textura desertului poate să depindă de preferințele fiecărei persoane în parte. Unele preferă grișul mai cremos, cu o textură fină, iar altele mai dens.

Ingredientele necesare pentru acest preparat sunt:

  • 50 de grame de griș;
  • 550 ml lapte de migdale;
  • 2 linguri de zahăr (preferabil zahăr vanilinat);
  • dulceață de vișine sau scorțișoară pentru servit.

Rețeta se prepară în câțiva pași simpli, după cum se va putea observa.

Se pune laptele într-o cratiță și se așează pe foc mic. Se adaugă zahărul și se amestecă bine până când se topește. Laptele trebuie să înceapă să fiarbă. Se adaugă grișul în ploaie și se amestecă pentru a nu se lipi de fundul cratiței. În aproximativ 15 minute, compoziția se va îngroșa și va avea aspectul unei budinci. Se ia cratiță de pe foc și compoziția se pune în boluri. Peste gris se pune dulceață acrișoară, ideală fiind cea de vișine, sau scorțișoară. Deșertul se poate servi călduț sau rece.

Smoothie delicios cu lapte de migdale

Smoothie-ul este o băutură delicioasă și poate fi preparată din orice fruct sau legumă din frigider. Fructele, dar și legumele, conțin apă, așa că pentru această rețeta nu va fi nevoie de mai mult de 175 de ml de lapte de migdale. Smoothie-ul se prepară foarte ușor cu ajutorul unui blender sau a unui robot de bucătărie.

Ingredientele necesare preparării sunt:

  • 175 ml lapte de migdale;
  • fructele preferate pentru smoothie (acestea pot fi fructe de pădure, mango, ananas, măr, pepene, banană, cireșe, căpșuni, caise, avocado, piersici);
  • fructe înghețate (murele, prunele, perele, afinele, strugurii și gutuile sunt doar câteva dintre fructele ce pot fi congelate);
  • o linguriță de semințe de in sau de chia;
  • o linguriță de fulgi de ovăz, care ajută foarte mult la digestie;
  • îndulcitor după gust (de preferat, sirop de agave sau miere).

Modul de preparare este simplu, toate ingredientele punându-se în blender până când se ajunge la consistentă dorită. Rezultatul va fi unul delicios.

Budinca cu lapte de migdale și fructe

Ce poate fi mai delicios decât o budincă aromată cu căpșuni și lapte de migdale? Este una dintre acele rețete cu lapte de migdale preferate de cei mici.

Ingredientele necesare sunt:

  • 80 de grame semințe de chia;
  • 600 ml lapte migdale;
  • îndulcitor (opțional, miere sau sirop de agave);
  • 450 de grame căpșuni;
  • fulgi de ciocolată, fulgi de migdale, piersici din compot și frunze de mentă proaspătă pentru topping.

Se pune laptele de migdale într-un bol, se adaugă semințele de chia și se amestecă energic timp de 30 de secunde. Se repetă operațiunea de 2-3 ori, până când compoziția se încheagă. Se adaugă indulcitorul. Compoziția se lasă deoparte timp de 30-40 de minute, după care se pune în pahare. Căpșunele se pasează, obținându-se astfel un piure, care se va pune deasupra compoziției din lapte de migdale și semințe de chia. Se pregătesc ingredientele pentru topping și fiecare pahar se decorează cu fulgi de ciocolată, migdale, mentă și piersici.