De Pistalie Andreea,
Zilele scurte de toamnă târzie îmbracă parcurile și grădinile în nuanțe de roșu, burgund, galben și ruginiu, le învelesc în rotocoale de ceață lăptoasă, le inundă cu mii de picături de ploaie și le scutură crengile cu adieri ori vânturi reci. De acum și până în primăvară, căldura bucătăriei devine un magnet pentru cei mai mulți dintre noi, amintind de anotimpuri trecute, de vremea copilăriei petrecută alături de bunici cu plăcinte de dovleac sau mere și miros de gutui coapte.
Zilele scurte de toamnă târzie îmbracă parcurile și grădinile în nuanțe de roșu, burgund, galben și ruginiu, le învelesc în rotocoale de ceață lăptoasă, le inundă cu mii de picături de ploaie și le scutură crengile cu adieri ori vânturi reci. De acum și până în primăvară, căldura bucătăriei devine un magnet pentru cei mai mulți dintre noi, amintind de anotimpuri trecute, de vremea copilăriei petrecută alături de bunici cu plăcinte de dovleac sau mere și miros de gutui coapte.
Acum ne vine și cheful să gătim ori pofta de ceva bun și de aceea vă propunem tuturor, chiar și celor mai puțin obișnuiți să mânuiască telul sau mixerul, să dați frâu imaginației și să reinventați rețetele preferate ori să-i cuceriți pe cei dragi cu preparate inedite, plăcute ochiului, sănătoase și gustoase dar mai ales, ușor de pregătit. Celor cărora le este mai ușor să urmărească o rețetă video le lăsăm aici rețete de ciocolată, tiramisu sau cozonac cu matcha însă lista preparatelor în care matcha, pudra de sfeclă roșie, pudra de afine sau delicata pudră de sakura pot deveni vedete, este foarte lungă. Noi am ales pentru voi rețeta de clătite americane cu matcha și vă recomandăm să înlocuiți pudra din rețetă după bunul plac.
Clătite americane colorate – rețeta
Clătitele americane sunt la origine o variantă a clătitelor clasice ajunsă în Statele Unite odată cu imigranții olandezi, în secolul XVIII. Prepararea lor nu necesită ingrediente scumpe și este rapidă, acesta fiind și motivul pentru care aceste clătite au avut atât de mare succes.
Pentru a obține 8 – 10 clătite cu diametrul de aproximativ 10 cm aveți nevoie de:
- 2 lingurițe și jumătate de praf de copt
- Un praf de sare
- 25 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 – 2 lingurițe de matcha culinar
- 2 ouă mari, bătute
- 30 gr unt topit la temperatura camerei
- 300 ml lapte
- 225 g făină albă
- Unt pentru copt
Începeți prin a amesteca toate ingredientele uscate într-un castron.
Incorporați apoi pe rând, folosind un mixer sau un tel, ouîle bătute, untul topit și laptele. Într-o tigaie unsă cu unt și bine încinsă, turnați compoziția cu ajutorul unui polonic. Când pe suprafața clătitei încep să se formeze bule, este momentul să o întoarceți și pe cealaltă parte. Lăsați-o să se coacă cel mult un minut. Este important să coaceți clătitele la foc mic pentru ca aluatul să se pătrundă bine. Puteți desigur înlocui matcha cu alte pudre: pentru clătite roșii înlocuiți matcha cu pudră de sfeclă roșie, pentru clătite albastre folosiți pudra de spirulina albastră iar dacă vreți clătite mov încorporați în aluatul de clătite pudră de afine.
Dacă aveți și alte pudre colorate la îndemână, urmați rețeta fără a incorpora matcha în aluat. Separați aluatul în 2 sau trei recipiente și abia apoi adăugați pudrele colorate. Cantitatea de pudră pe care o veți folosi pentru a da culoare clătitelor voastre depinde în mare măsură de preferințele voastre: cu o linguriță de matcha culinar, de exemplu, veți obține clătite de culoare verde pal, în timp ce cu două lingurițe de pudră clătitele voastre vor avea o culoare mai intensă.
La Matchabar.ro găsiți matcha culinar, pudră de afine, pudră de sfeclă roșie sau spirulină albastră, alături de alte pudre colorate care pot fi folosite în această rețetă de clătite americane.
Pentru servirea clătitelor cu matcha puteți folosi sirop de arțar, fructe proaspete sau fructe liofilizate, etc.
Clătitele americane cu matcha sau alte pudre colorate vin și cu beneficii pentru sănătate. Acest lucru se datorează faptului că pudrele folosite în rețetă își păstrează proprietățile deoarece clătitele americane sunt preparate care nu necesită coacere la temperaturi foarte ridicate pentru mult timp. Beneficiile variază în funcție de tipul de pudră pe care ați ales să le folosiți însă pudrele colorate pe care le veți descoperi pe site-ul menționat anterior au câteva puncte comune: sunt bogate în antioxidanți, vitamine și minerale ce au efecte benefice asupra sistemului imunitar.
Așadar pentru dimineți de weekend pline de căldură, gust și culoare, încercați și voi rețeta noastră de clătite americane cu matcha sau alte pudre colorate, alături de un ceai de calitate. Poftă bună!