(P) Ofera un plus de savoare mancarii – foloseste bauturi alcoolice

De

Este bine stiut ca bauturile alcoolice pot scoate in relief gustul mancarii. Si nu ne referim doar la paharul pe care il tii pe masa pentru a-ti uda din cand in cand gatul, ci la bauturile folosite ca ingredient secret. Intocmai ca sarea, alcoolul pune in evidenta aroma si transforma orice masa obisnuita intr-una exceptionala. Ti-am trezit curiozitatea? Afla ce bauturi alcoolice poti sa integrezi in retetele tale.

Vin alb

Vinurile albe, in special cele seci, sunt un ingredient de baza in mancarurile pe care le gatim de zi cu zi. Sortimentele aromate pot deveni amare in timpul procesului de gatire, in timp ce variantele dulci pot afecta gustul final al mancarii. Folosite in bucatarie, aceste bauturi alcoolice devin parte integranta a felului de mancare, iar nuantele subtile sunt aproape intotdeauna pierdute.

De aceea, un vin de calitate superioara este bine sa fie folosit folosit doar pentru a termina un fel de mancare, unde va fi componenta vedeta. In caz contrar, alege un vin alb la un pret moderat si cheltuieste banii care ti-au mai ramas pe ingrediente de calitate.

Vin rosu

Vinul rosu este un ingredient cheie in bucatarie. Exista atat de multe moduri in care il poti folosi, incat nu te vei plictisi niciodata sa incerci noi retete si gusturi. Vinurile Cabernet sunt bogate in tanin si pot oferi un gust deosebit mancarurilor cu o aroma acida. Pinot Noir este un vin des folosit in bucatarie, datorita notelor sale de fructe de padure. In general, este varianta ideala pentru mancarurile grele, precum carnea. Desigur, alegerea oricarei bauturi alcoolice se face in functie de gust. Cu toate acestea, exista doua reguli de care ar trebui sa tii cont:

  • Nu alege vinuri grele in mancaruri cu sosuri, deoarece acestea vor deveni amare.
  • Evita vinurile care contin mult tanin, deoarece sosurile vor fi foarte acide si aspre.

Gasesti o varietate impresionanta de vinuri pe www.beicevrei.ro. Descopera pe site sortimentul care ti se potriveste cel mai bine.

Whisky

Am putea spune ca whisky-ul este versiunea alcoolica a sarii. Gustul acestei bauturi alcoolice pune in valoare gustul fructelor de mare, caracterul afumat al carnii in saramura si dulceata din deserturi. Mai mult decat atat, procesul unic de maturare al whisky-ului ii confera o gama larga de arome, care vor fi perfect integrate in farfurie si iti vor permite sa te joci de fiecare data.

Vodka

Vodka in bucatarie are avantaje surprinzatoare. Nu numai ca aroma acestei bauturi alcoolice este curata si usoara, facand minuni atunci cand folosesti tomate, dar este un ingredient fantastic pentru produsele coapte.

Daca incerci sa creezi acea crusta perfecta, care parca ti se topeste in gura, atunci trebuie sa adaugi si un strop de vodka. Majoritatea retetelor recomanda folosirea unei cantitati mici de apa pentru a pastra fragilitatea aluatului. Cu toate acestea, acest lucru poate face ca aluatul sa fie dificil de manevrat. Prin urmare, in loc sa adaugi mai multa apa, care produce gluten si face coaja lipicioasa, adauga vodka. Cand se coace, alcoolul se evapora, impiedicand formarea de gluten suplimentar. Astfel, vei obtine o crusta delicata, cruda – fara aroma de vodka.