“Broccoleza”

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg broccoli
  • 1 salată verde creaţă
  • 3-4 morcovi
  • 300 g mazăre
  • 2 fire ceapă verde
  • 2 ardei graşi
  • 1 măr văratic
Pentru sos
  • 3-4 lingurite ulei de măsline
  • 2 lingurite vin dulce
  • 1 lingurita miere de salcâm
  • 1 lingurita zeamă de lămâie
  • 2 fire busuioc verde
  • 3-4 fire mărar
  • 1 lingurita oţet balsamic
  • pulpa de la 2 caise
  • 250 g mozzarella
  • sare
  • piper alb

Mod De Preparare

1. Se curăţă broccoli şi salata, se spală, se desfac în bucăţi mai mici şi se aranjează într-un bol.

2. Separat, se pune mazărea la fiert în apă cu sare şi se lasă să dea în câteva clocote. Se scoate din apa în care a fiert, se scurge şi se pune pe deasupra salatei împreună cu morcovii tăiaţi rondele foarte subţiri, mărul ras pe răzătoarea mică, ceapa tăiată rondele şi ardeii.

3. Între timp, se pun într-un alt bol ingredientele pentru sosul de salată: zeama de lămâie, mierea, vinul, uleiul, sarea, piperul, pulpa de caise, oţetul aromatic, verdeaţa tocată mărunt şi se amestecă bine câteva minute.

4. Sosul se lasă 10 minute la frigider şi apoi se toarnă peste legumele pregătite. Salata se serveşte cu diferite specialităţi de pâine şi cu mozzarella.

Alte rețete