De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 8 ardei
- 400 g carne tocată de vită
- 50 g orez
- sare
- piper
- 2 legaturi mărar
- 1 crenguta cimbrişor
- 20 g chimen
Pentru sos
- 2 cepe roşii
- 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui
- 400 ml suc de roşii
- 1 lingurita boia dulce
Mod De Preparare
1. Se pune carnea într-un bol şi se amestecă cu orezul spălat în prealabil şi mărarul spălat şi tocat fin. Se condimentează cu sare şi piper, şi se frământă câteva minute.
2. Separat, se taie ardeii cu atenţie, ca să nu se rupă, şi se scot seminţele. Se spală bine şi se pun să se scurgă cu gura în jos.
3. Pentru sos, se curăţă ceapa, se taie mărunt şi se căleşte la foc mediu, până se înmoaie şi devine sticloasă. Peste ceapă se adaugă chimenul, sucul de roşii, se condimentează cu sare şi piper, cimbrişor şi boia. Se toarnă o cană de apă caldă.
4. Între timp, se umplu ardeii, se toarnă sosul peste ei cât să-i acopere şi se pun să fiarbă, la foc potrivit. După ce au dat în câteva clocote, se scot şi se bagă în cuptor să se rumenească. Se servesc ornaţi cu mărar şi smântână.