De Bogdan Galca,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 1 kilogram de aripioare de pui
- 1 linguriță de sare
- 2 lingurițe usturoi granulat
- 1 linguriță pudră de ceapă
- 1 linguriță piper
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- 2 lingurițe făină sau amidon
- 1 linguriță miere
- 170 g mango cubulețe
- 1 - 2 ardei iuți (opțional)
- ulei
Mod De Preparare
Aripioarele de pui in sos de mango sunt perfecte pentru masa de prânz sau pentru cină. Gustul dulce-acrișor te va face să uiți de aripioarele din fast-food.
Sosul de mango poate fi transformat ușor în variantă mai picantă dacă se adaugă ardei iute.
Cum se prepară aripioarele de pui in sos de mango
- Aripioarele se pun într-un castron încăpător.
- Se adaugă sarea, o linguriță din usturoiul granulat, piperul, zeama de lămâie și făina sau amidonul. Se amestecă bine totul.
- Aripioarele se stropesc cu puțin ulei și se amestecă. Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt se așază aripioarele. Se gătesc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, căldură sus și jos timp de 15-20 de minute.
- Cât timp se gătesc aripioarele se prepară sosul de mango. Într-un blender se adaugă mango, o linguriță de usturoi granulat, ceapa granulată și mierea. Se pasează bine. Cine dorește un sos picant poate adauga și ardei iute.
- Într-o cratiță în care s-a pus un strop de ulei se adaugă sosul de mango și se gătește timp de 5 minute amestecând din când în când. Se lasă la răcit.
- Când aripioarele sunt gata se pun într-un castron. Se adaugă sosul de mango și se amestecă.
- Aripioarele de pui în sos de mango se pot servi alături de o salată sau de orez fiert.