Bame cu roşii şi pătrunjel

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg bame proaspete
  • 2 cepe tocate mărunt
  • 4 roșii foarte coapte
  • 1/2 cana ulei de măsline extravirgin
  • 1 ceasca oțet
  • 1 ceasca pătrunjel

Mod De Preparare

1. Bamele se spală foarte bine. Codiţele bamelor se taie cu grijă, fără a străpunge păstaia. Se stropesc bamele cu sare şi oţet şi se lasă la soare timp de o oră.
2. Uleiul se încinge într-o tigaie mare şi se adaugă ceapa şi bamele. Se amestecă timp de cinci minute, după care se toarnă roşiile tocate mărunt, după ce au fost cojite, apoi pătrunjelul tocat fin şi se acoperă cu apă.
3. Se prepară la foc mic, până când se evaporă toată apa. Se serveşte cald sau rece.

Alte rețete