De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 50 g zahăr
- 2-3 banane bine coapte
Pentru cremă
- 250 g zahăr
- zeama de la 1/2 lămâie
- 5 albuşuri
Pentru bezea
- 5 linguri cacao
- 1 lingurita bicarbonat
- 50 g făină
- 200 g zahăr
- 5 ouă
Pentru blat
- 1 lingura zeamă de lămâie
- 3 linguri cu vârf de iaurt
Mod De Preparare
1. Pentru prepararea blatului se bat foarte bine ouăle cu zahărul, până se obţine o compoziţie foarte spumoasă. Se încorporează uşor cacaua, bicarbonatul, stins cu puţin oţet, şi făina.2. Compoziţia se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină, apoi se dă la cuptor, la foc potrivit, 25 minute. Când e gata, se scoate din tavă şi se lasă la răcit pe un blat din lemn.
3. Între timp, se prepară crema. Se pisează bine bananele cu furculiţa, se adaugă zahărul, zeama de lămâie şi iaurtul şi se amestecă bine.
4. După ce s-a răcit blatul, se întinde deasupra lui crema.
5. Pentru bezea se bat bine albuşurile cu zahărul, apoi se bun pe baie de aburi şi se bat în continuare până se formează o spumă. Se adaugă zeama de lămâie. Amestecul astfel obţinut se întinde imediat peste blat şi cremă. Se ţine la rece minimum 6 ore înainte de servire.