De Bogdan Galca,
Ingrediente
- 1 pachet de foi de plăcintă
- 250 g de brânză bulgărească (sirene) sau brânză feta
- 4 ouă
- 1 pahărel de iaurt gras
- 3 linguri de unt
Mod De Preparare
Regina plăcintelor bulgărești sau Banitsa se prepară cu brânză, spanac sau dovleac (tikvenik). Rețeta tradițională este varianta cu umplutură de brânză bulgărească.
Cum se prepară Banitsa – plăcinta bulgărească cu brânză
1. Pentru umplutură se amestecă ouăle, brânza și iaurtul. Se omogenizează și apoi se adaugă și untul.
2. Masa de lucru se unge cu ulei. Se ia o foaie de plăcintă și se întinde pe masa de lucru. Se adaugă umplutură (nu prea multă) pe suprafața sa și se rulează în formă de sul și apoi în formă de spirală.
3. Pe toate foile se pune umplutură, se adună în formă de sul și apoi se așază într-o tavă de copt formând o spirală, pornind din centru și continuând spre exterior. E de preferat să folosiți o tavă de copt rotundă.