De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 8 pere mari
- 200 g nuci
- 250 g brânză mascarpone
- 2 gălbenuşuri
- 150 g zahăr pudră
- 1 plic zahăr vanilat
- 300 g frişcă naturală
- 4 pişcoturi
- 4 căpşunele confiate sau proaspete
- mentă proaspătă
- zeama de la o lămâie
Mod De Preparare
1. Se curăţă perele, se spală, se lasă să se scurgă în sită şi se scot sâmburii cu o lingură. Se stropesc cu zeama de la o lămâie şi se aşază pe un platou.
2. Separat, se pun gălbenuşurile într-un bol şi se mixează împreună cu zahărul pudră şi zahărul vanilat. Se amestecă până se obţine o cremă pufoasă. Se adaugă mascarpone şi se amestecă în continuare.
3. Se lasă la rece cât timp se pregăteşte frişca şi apoi se amestecă uşor, până se obţine o cremă foarte fină şi pufoasă. Între timp, se pun nucile la copt pentru câteva minute, se lasă la rece şi se macină.
4. Pişcoturile se zdrobesc sau se macină şi ele şi se amestecă cu crema mascarpone şi o parte din nucile coapte şi măcinate. Jumătăţile de pere se umplu cu cremă, se presară cu nucă măcinată şi se ornează cu mentă şi feliuţe de căpşuni, în funcţie de preferinţele fiecăruia.