De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 6 pere mari, zemoase
- 2 linguri smântână
- boia dulce şi iute
- 200 g brânză feta
- sare
- piper
- 3-4 codiţe de mărar sau de pătrunjel
- zeama de la o lămâie
- 3-4 ridichii
- 1 morcov
- câteva frunze de busuioc
Mod De Preparare
1. Se curăţă perele de coajă şi se taie pe jumătate. Se scobesc cu linguriţa sâmburii şi o parte din miez, aşa încât să se obţină un spaţiu pentru umplere cu crema de brânză. Apoi, jumătăţile de pere se stropesc cu zeamă de lămâie ca să nu îşi schimbe culoarea şi se acoperă cu o folie de plastic.
2. Într-un bol, se prepară crema pentru umplutură. Brânza feta şi smântâna se amestecă bine, până se obţine o pastă pufoasă, omogenă. Se potriveşte la gust cu sare şi piper.
3. Morcovul şi ridichiile se curăţă, se spală. Morcovul se taie fâşii, iar ridichiile sferturi. Jumătăţile de pere se umplu cu crema de brânză şi se ornează cu steguleţe din fâşiile de morcov, codiţe tocate de mărar sau pătrunjel, boia dulce şi iute, feliuţe de ridichi şi frunze de busuioc. Se lasă la frigider şi se servesc reci.