De Ana Munteanu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 400 g zahăr
- 120 g unt/margarină
- 3 linguri de cacao pudră
- 120 ml lapte
- 175 g unt de arahide
- 1 linguriță esență de vanilie
- 270 g fulgi de ovăz
Mod De Preparare
Un desert crocant și sănătos, care nu necesită cuptor sau îndemânare în bucătărie și pentru a cărui preparare nu vei pierde decât câteva minute. Ideal pentru copiii mici, va deveni preferatul… celor mari! Să facem împreună cei mai buni biscuiți crocanți din lume!
Într-o crăticioară medie pune zahărul cu untul, praful de cacao și laptele și amestecă la foc mediu 1 minut. Adaugă untul de arahide și vanilia. Amestecă rapid ca să încorporezi untul de arahide. Când se topește și se omogenizează, adaugă fulgii de ovăz și amestecă bine.
Întinde pe masă o folie de aluminiu/hârtie pergament/hârtie cerată. Ia din crăticioarăcât îți încape într-o lingură și toarnă, pe rând pe hârtie, în porții egale. Lasă la răcit până se întăresc.
Ar trebui să îți iasă cca 24 prăjiturele cu diamentrul de 7-8 cm.
Pentru o dieta sanatoasa, incearca si un terci de ovaz!
Foto: 123rf.com