De Oana Savin,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 2 căni făină
- 2 lingurițe praf de copt
- 1 linguriță sare
- ¼ linguriță bicarbonat de sodiu
- 7 linguri unt nesărat, tăiat felii
- ¾ lapte bătut rece
- 2 linguri lapte bătut pentru uns
Mod De Preparare
I-am descoperit din întâmplare, în timp ce experimentam în bucătărie. Această rețetă de biscuiți cu lapte bătut sunt o adevărată sursă de savoare. Nu sunt biscuiți obișnuiți, dar sunt absolut delicioși.
Mod de preparare
- Preîncălzește cuptorul la 220 grace Celsius
- Aliniați o foaie de copt cu hârtie pergament.
- Într-un bol puneți faăina, praful de copt, sarea, bicarbonatul și amestecați-le bine.
- Adaugă untul în amestecul de făină și cu ajutorul unui blender amestecați bine până ce mixtura seamănă cu niște firimituri mai mari.
- În mijlocul acestui amestec faceți o gaură cu mâna. Aici turnați ¾ lapte bătut. Amestecați totul până ce se încorporează bine.
- Turnați aluatul pe o suprafață pe care ați presărat făină. Împăturiți-o într-un dreptunghi. Împăturiți dreptunghiul în trei. Frământă bine adunând celelalte firimituri și fă din nou un dreptunghi. Repetă procedeul de trei ori.
- Întinde aluatul pe o suprafață dată cu făină. Atenție! Aluatul trebuie să aibă o grosime de 1-2 cm. Cu ajutorul unor forme taie biscuiții.
- Transferă biscuiții pe hârtia de copt pregătită. Unde biscuiții cu cele două linguri de lapte bătut.
- Coace în cuptorul preîncălzit timp de 15 minute sau până ce devin maronii.
Sursă foto: 123rf.com