De Bogdan Galca,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 580 g făină
- 240 g unt
- 80 g zahăr brun
- 2 ouă
- 4 lingurițe scorțișoară
- 2 lingurițe praf de copt
- 1 linguriță sare
Mod De Preparare
Rețeta de biscuiți cu scorțișoară nu trebuie să lipsească din nicio casă. Acești biscuiți se fac așa de ușor, sunt atât de aromați și ți se topesc în gură.
Sunt perfecți lângă o cană de lapte, cafea sau ceai, iar cei mici îi pot lua ca pachețel, la școală.
Cum se prepară biscuiții cu scorțișoară
- Untul se bate cu zahărul brun. Untul trebuie să fie la temperatura camerei.
- Se adaugă ouăle și se continuă mixarea până la obținerea unui amestec omogen.
- Separat se cerne făina amestecată cu praful de copt și scorțișoara.
- Se adaugă mixul de făină peste ingredientele umede.
- În aluat se adaugă și sarea și se amestecă până ce obținem un aluat compact.
- Biscuiții cu scorțișoară se porționează cu ajutorul unei linguri/lingurițe și se formează biluțe.
- Fiecare biluță se dă printr-un amestec de zahăr și scorțișoară.
- Fiecare biluță se adaugă în tava de cuptor tapetată cu foaie de copt. Se aplatizează puțin fiecare biluță de aluat, având grijă ca biscuiții să aibă loc de creștere.
- Cuptorul se preîncălzește la 180 grade Celsius, căldură sus și jos, ventilator pornit.
- Biscuiții cu scorțișoară se coc timp de 12-14 minute, în funcție de cât de crocanți se doresc.
- Biscuiții se scot pe un grătar și se lasă să se răcească.