De Bogdan Galca,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 2 ouă
- 350 g făină
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 linguriță praf de copt
- 100 g unt
- 200 g zahăr
Mod De Preparare
Biscuiții cu unt sunt un deliciu ușor de făcut acasă. Aceștia sunt perfecți pudrați cu zahăr sau acoperiți cu o glazură delicioasă. Ideali pentru orice ocazie, fie că este o zi de naștere, Ziua Îndrăgostiților, Crăciun sau Paște. Biscuiții cu unt se pot face în orice formă.
Cum se fac biscuiții cu unt – rețeta simplă
- Se spumează untul cu zahărul cu ajutorul mixerului electric.
- Se adaugă ouăle și vanilia. Se amestecă bine. Dacă nu vă place vanilia se poate adăuga răzătură de lămâie sau portocală pentru aromatizarea biscuiților.
- Într-un castron separat se cerne făina cu praful de copt. Pasul este esențial pentru a nu obține un aluat plin de cocoloașe.
- Făina și praful de copt se integrează treptat în amestecul de unt.
- Aluatul de biscuiți cu unt se transferă pe o foaie alimentară, se acoperă și se dă la frigider pentru jumătate de oră.
- Se înfăinează planșa de lucru și cu ajutorul unui făcăleț se întinde aluatul. Se decupează biscuiții în orice formă se dorește.
- Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade (căldură sus și jos).
- Biscuiții se coc pe o foaie de copt timp de 15 minute sau până capătă o culoare maro-aurie.
- Biscuiții cu unt se lasă la răcit câteva minute. Se presară cu zahăr pudră, se acoperă cu glazură sau se consumă ca atare.