De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 113 grame făină de migdale
- 36 grame eritritol (sau alti indulcitori cu indice glicemic zero, de exemplu stevia, tagatoză, etc)
- 43 grame unt, la temperatura camerei
- esență de vanilie după gust
Mod De Preparare
Cu numai 4 ingrediente, acești biscuiți sunt poate cel mai simplu desert low-carb sau keto pe care îl poți face. Dacă ai niște făină de migdale și un îndulcitor fără calorii, e foarte simplu să faci fursecuri care nu îngrașă și nu îți ridică glicemia.
- Se pornește cuptorul la 180 de grade. Se pregătește tava pe care se pune hârtie de cop.
- Într-un bol, se amestecă toate ingredientele. La început, amestecul va fi sfărâmicios, dar apoi se va forma o cocă. Dacă untul nu e suficient de moale, e mai bine să folosești mâinile pentru a amesteca ingredientele.
- Din coca obținută se formează bile de 2,5 centimetri, care se așază în tavă la distanță de 5 centimetri una de alta.
- Fiecare bilă de aluat se aplatizează cu furculița, apoi se rotește tava la 90 de grade, și se apasă iar cu furculițape fiecare biscuite.
- Se coc la 180 de grade până când biscuiții devin maronii pe margini, cam 10-15 minute, în funcție de grosimea biscuiților.
- Când îi scoți din cuptor, biscuiții vor fi foarte moi. Lasă-i să se răcească înainte să îi scoți din tavă. Se pot păstra într-un borcan timp de câteva zile, la temperatura camerei.