De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
Pentru clătite
- 2 ouă
- 150 g făină
- 300 ml lapte
- 50 ml smântână
- 5 g drojdie proaspătă
- un praf de sare
Pentru garnitură
- 4 ouă
- 2 cârnaţi
- 2 linguri ulei
Mod De Preparare
Bliniile sunt un fel de clătite ruseşti, mici şi pufoase. Acestea pot fi mâncate ca garnitură sau fel de sine stătător, încărcate cu diferite bunătăţi. Uite cum să-ţi faci un mic dejun de blinii cu omletă:
- Pentru clatite, într-o craticioara se încalzesc puin laptele si smântâna fara a se fierbe si în acest amestec se desface drojdia. Se amesteca si se lasa deoparte.
- Între timp, faina si galbenusurile se amesteca si se adauga progresiv laptele cu drojdia. Se amesteca bine, se acopera cu un servet umezit si se lasa aluatul sa se aseze timp de o ora. Dupa expirarea timpului, se adauga albusurile batute spuma si sarea.
- Clatitele se coc într-o tigaie antia deziva si, dupa ce tigaia s-a încalzit, se pune cu polonicul sau cu lingura puţin aluat care se întinde într-un cerc nu mai mare de 10 cm. Se coace un minut pe o parte, apoi si pe cealalta. Dupa ce s-au copt toate se pastreaza la loc cald.
- Pentru garnitura, se bat ouale si se coace o omleta cu o lingura de ulei care se repartizeaza pe blinii. Cârnaţii se taie bucai de 5 cm care se cresteaza la capete si se prajesc si ei cu o lingura de ulei.
Se aduc clatitele la masa cu omleta si un cârnacior.