De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 1 bucata rasol de vită
- 1 ceapă roșie
- 3-4 căței usturoi
- 3 cartofi
- 1-2 ardei
- 300 ml suc de roșii
- 300 ml borș
- 1 legatura pătrunjel
- 2-3 frunze leuștean
- 100 ml smântână pentru gătit
- 200 g slănină
- sare
- piper negru măcinat
- pâine albă de casă
Mod De Preparare
1. Se curăţă şi se spală rasolul de vită, apoi se pune la fiert. După ce a dat în clocot se adaugă sare.
2. Se curăţă între timp legumele, se spală, se toacă mărunt şi se pun să fiarbă împreună cu rasolul. Se lasă să fiarbă la foc mic.
3. Borşul se strecoară şi apoi se pune la fiert într-un ibric separat. Se lasă să dea în câteva clocote, iar la sfârşit se adaugă 2-3 frunze de leuştean şi se acoperă ibricul. Sucul de roşii se strecoară şi se amestecă cu borşul.
4. Se verifică dacă a fiert rasolul, se scoate şi se lasă să se răcorească, apoi se taie cubuleţe şi se pun înapoi în ciorbă împreună cu borşul şi sucul de roşii. Se potriveşte cu sare şi piper, după gust, şi se mai lasă să clocotească puţin. Borşul se serveşte cu smântână, cu slăninuţă şi usturoi. Se ornează cu pătrunjel proaspăt.