De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 450 g aluat pentru plăcintă
- 30 g unt pentru uns formele
- 100 g telemea de vacă
- 150 g iaurt
- 200 g brânză proaspătă de vaci
- 2 ouă
- 1 lingurita chimen
- 1 lingura arpagic verde tocat
- 1 gălbenuş
Mod De Preparare
1. Se încălzeşte cuptorul. Aluatul se desface şi se lasă la decongelat. Ouăle se bat şi se amestecă cu brânza proaspătă de vaci, iaurtul, telemeaua rasă, chimenul şi arpagicul.
2. Se taie aluatul în pătrate de 10-12 cm şi se pun în formele de tarte unse cu unt. Se umplu cu compoziţia de brânză, apoi se întorc colţurile aluatului spre interior şi se ung cu gălbenuş de ou.
3. Se coc în cuptorul foarte bine încins, 30-35 minute. După 20 minute focul se reduce la mijlociu, iar cuptorul nu se deschide primul sfert de oră.
Vezi ce beneficii are chimenul si ce poti face cu semintele!