Brioşe cu afine şi fulgi de migdale

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 250 g afine
  • 125 g nuci
  • 300 g făină
  • 100 g zahăr
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 ou
  • 190 ml suc de portocale
  • 125 ml ulei
  • 1 lingurita coajă de portocale
Pentru servit
  • 100 g zahăr pudră
  • 100 g migdale feliate

Mod De Preparare

Îţi plac prăjiturile cu fructe de pădure? Încearcă această reţetă de brioşe cu afine şi fulgi de migdale!

1. Se amesteca ingredientele seci adica faina, zaharul, praful de copt si se lasa deoparte.

2. Oul se amesteca cu sucul de portocale, uleiul si coaja de portocala rasa.

3. Se unesc cele doua amestecuri, se încorporeaza bine ingredientele seci cu acelea lichide si apoi se pun afinele si nucile.

4. Se toarna în formele de briose si se coc 20 de minute. Se servesc presarate cu zahar pudra, fulgi de migdale si fructe. Se pot orna cu menta.

Alte rețete