Brioşe cu măsline

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 150 g făină
  • 125 g unt sau margarină rasă
  • 250 g caşcaval ras
  • sare
  • boia de ardei
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 200 g măsline verzi umplute cu gogoşar

Mod De Preparare

1. Se amestecă făina cu praful de copt, untul, caşcavalul, un praf de sare şi boia de ardei. Se frământă repede, se acoperă cu o folie şi se pune la rece 1 oră.

2. Măslinele se pun la scurs într-o strecurătoare. Se încinge cuptorul.

3. Se întinde aluatul într-o foaie groasă de 1 cm, din care se taie forme rotunde, cu diametru de circa 5 cm. Pe fiecare bucată de aluat se pune câte o măslină, care se acoperă în aluat şi se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie pergament. Se coc în cuptorul bine încins, aproximativ 20 minute.