De Bianca Prangate,
Ingrediente
- 200 g făină
- 80 g zahăr alb
- 80 g unt gras topit
- 15 ml esență de vanilie
- 7 g praf de copt
- 3 g sare
- 2 piersici mari
Mod De Preparare
Brioșe cu piersici: pe cât de gustoase sunt, pe atât de ușor se fac. Ai nevoie doar de puțin timp liber pentru a crea acest desert simplu.
Brioșele sunt niște produse de patiserie care pot fi dulci sau sărate. Există atât brioșe potrivite pentru desert (cu ciocolată, vanilie, fructe, nuci sau creme), cât și brioșe servite la micul-dejun (cu mezeluri, ouă, brânzeturi sau legume). Indiferent de anotimp, brioșele sunt un preparat la îndemână, care nu necesită prea mult efort.
În engleză, brioșele poartă denumirea de „muffin’. O posibilă origine a acestui cuvânt este franțuzescul „mou-pain’ (pâine moale). Brioșele clasice, pe care le găsim în restaurante, cofetării și brutării, sunt originare din Statele Unite ale Americii.
În secolul 19, cărțile de bucate din Statele Unite ale Americii conțineau adeseori rețete de brioșe. Ele aveau la bază unt sau untură, ouă, făină, un agent de afânare și diferite arome. Rețeta nu s-a schimbat prea mult între timp. Farmecul brioșelor este că ele pot fi adaptate în funcție de gusturile fiecăruia. Pot fi servite ca atare, pudrate cu zahăr, glazurate sau decorate cu cremă.
Iată cât de ușor este să pregătești brioșe cu piersici la tine acasă, din numai câteva ingrediente:
- Piersicile se spală, se curăță bine și se taie în rondele de mărime potrivită.
- Separat, ouăle se amestecă cu zahărul, până capătă consistența unei spume cremoase.
- Se adaugă treptat făina, praful de copt, sarea și esența de vanilie, încorporând cu o spatulă.
- Când amestecul este omogen, se adaugă untul topit și laptele, mixând.
- În formele de brioșe se pun una sau două felii de piersici. Peste ele se toarnă aluatul.
- Brioșele se coc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 20 de minute sau până se umflă și se rumenesc.
- Se servesc calde sau reci, simple sau alături de un pahar cu lapte.
Foto: 123rf.com