De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 200 g făină
- 1 praf de copt
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahăr
- 100 g unt
- 2 ouă
- 250 g smântână
- 150 g telemea de vacă
- 200 g şuncă presată
- 1 legatura pătrunjel verde
Mod De Preparare
1. Se încinge cuptorul. Ouăle se bat cu zahărul şi sarea, până se dizolvă tot zahărul. Se adaugă apoi 75 g unt, smântâna, telemeaua rasă, pătrunjelul verde tocat şi şunca presată tăiată cubuleţe. Se amestecă cu făina şi praful de copt până se omogenizează.
2. Aluatul obţinut se toarnă în formele de brioşe unse cu unt, care se pun într-o tavă şi se coc în cuptorul încins, 20-25 minute.
3. Brioşele coapte se lasă să se răcească şi se servesc ca aperitiv.
Alte rețete