De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 600 g cartofi
- 250 g smântână
- 250 g brânză proaspătă
- 200 g telemea
- 150 g caşcaval
- 4 ouă
- 1 legatura mărar
- 50 g unt
- 1 lingura pesmet
- sare
- piper
Mod De Preparare
1. Cartofii se spală bine şi se fierb în apă cu un praf de sare. Se curăţă de coajă şi se zdrobesc cât încă mai sunt calzi. Se lasă deoparte să se răcească puţin, iar cuptorul se încălzeşte.
2. Cartofii pasaţi se amestecă cu brânza proaspătă, telemeaua şi caşcavalul rase, smântâna bătută cu gălbenuşurile, sare după gust, o jumătate linguriţă de piper şi mărarul tocat mărunt. La sfârşit se înglobează albuşurile bătute spumă şi se toarnă într-o tavă bine unsă cu unt şi tapetată cu pesmet.
3. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 30-35 de minute. Se desprinde de pe vas cu ajutorul unui cuţit şi se serveşte imediat.