De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 250 g pişcoturi
- 50 g unt
- 1 lingura pesmet
- 150 g gem de caise sau de prune
- 3-4 mere
Pentru cremă şi ornat
- 500 ml lapte
- 230 g zahăr
- 1 lingura coajă de lămâie
- 1 plic zahăr vanilat
- 5 ouă
Mod De Preparare
1. Se unge un vas termorezistent cu unt şi se presară cu pesmet. Se aşază apoi în straturi pişcoturile unse cu gem şi merele tăiate cubuleţe.
2. Separat, într-un castron mai mare, se bat 2 ouă cu 3 gălbenuşuri, 150 g zahăr şi laptele fierbinte aromat cu vanilie şi coajă de lămâie. Se strecoară apoi şi se toarnă uşor peste pişcoturi. Se lasă deoparte 5 minute, să se îmbibe pişcoturile în compoziţia de lapte cu ouă.
3. Se pune apoi în cuptor şi se coace la bain-marie, 50-60 de minute. Cu 15 minute înainte de a fi gata se acoperă cu restul de albuşuri bătute spumă cu 80 g de zahăr.
4. Se lasă la rece şi apoi se serveşte.