De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 600 ml lapte
- 1 praf sare
- 150 g zahăr
- 1 baton vanilie
- coaja rasă de la 2 mandarine
- 4 gălbenuşuri
- 250 ml frişcă
- 4 lingurite amidon
- 2 mandarine curăţate
- 1 cubuleţ unt
Mod De Preparare
1. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă amidonul, laptele călduţ şi batonul de vanilie. Se amestecă uşor la foc potrivit, iar când începe să se îngroaşe, se amestecă din ce în ce mai repede. Se ia de pe foc, se adaugă untul şi se amestecă uşor, apoi se lasă să se răcească.
2. Între timp, se bate frişca, se curăţă mandarinele de coajă, se taie cubuleţe şi se pun în crema de vanilie, amestecandu‑se uşor, în acelaşi sens.
3. Se încorporează frişca, coaja de mandarină şi se toarnă compoziţia în forme care se udă în prealabil cu apă rece. Formele se bagă la rece şi, după câteva ore, budinca se servește ornată cu frişcă şi fulgi de ciocolată.