De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 1 kg cartofi
- 2 ouă
- 100 g parmezan
- 100 g brânză telemea
- 50 g unt
- 50 g pesmet
- 100 g făină
- 1 lingurita muştar
- 1/2 legatura pătrunjel
- 100 ml ulei de floarea-soarelui
- sare
- piper
Mod De Preparare
1. Cartofii se spală şi se pun la fiert în apă cu puţină sare. După aceea, se scot din vasul în care au fiert şi se lasă la răcit.
2. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se curăţă cartofii de coajă şi se mărunţesc. Se adaugă untul, brânza, parmezanul, muştarul şi se amestecă cu mixerul până când compoziţia se omogenizează. Se asezonează cu pătrunjel, sare şi piper.
3. Din compoziţia astfel obţinută se modelează un rulou de aproximativ 4-5 cm grosime şi apoi se taie în bucăţi. Albuşurile se bat spumă şi se asezonează cu sare, după gust.
4. Se trece fiecare buletă prin albuş şi pesmet, apoi se prăjesc în ulei încins, până se rumenesc pe toate părţile.