De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 1/2 lingurita piper măcinat
- 1 lingura rasă sare iodată
- 1 legatura verdeaţă
- 300 g ceapă
- 200 ml ulei de măsline sau de porumb
- 250 g pâine (de preferat baghetă sau franzelă)
- 500 g linte
- 3 ouă
- 100 g făină integrală
Mod De Preparare
1. Cu o seară înainte de a prepara acest fel, se pune lintea la înmuiat, în apă rece. A doua zi, se clăteşte în mai multe ape, apoi se pune la fiert. Când e gata, se scurge, apoi se trece prin maşina de tocat, cât este călduţă încă, dar nu fierbinte.
2. Pâinea se înmoaie în apă, se stoarce şi se trece prin maşina de tocat.
3. Ceapa se curăţă, se spală, se taie bucăţi şi se dă şi ea prin maşină.
4. Verdeaţa se spală şi toacă fin.
5. Se amestecă bine toate ingredientele, până se obţine o pastă omogenă. Din aceasta se modelează buletele, care se tăvălesc prin făină, apoi se prăjesc în ulei încins.
6. Se servesc calde sau reci, cu garnitură de spanac, mazăre sau alte legume preferate.