Bulgăraşi cu verdeaţă

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g brânză dulce
  • 50 g fulgi de migdale sau nucă pisată
  • 100 g telemea de vacă
  • 3-4 linguri iaurt degresat
  • 1 ceapă roşie
  • 1 legatura pătrunjel
  • 1 legatura mărar
  • 4-5 fire de ceapă verde
  • 1 ardei roşu
  • frunze de busuioc

Mod De Preparare

1. Brânza de vaci se pasează cu furculiţa. Se adaugă telemeaua rasă, iaurtul şi se amestecă cu o lingură de lemn, până se obţine o compoziţie consistentă şi bine legată. Se lasă câteva minute la congelator.

2. Între timp, se curăţă ceapa roşie, se spală şi se toacă mărunt. Se freacă cu puţină sare, apoi se clăteşte în câteva ape şi se lasă la scurs. Apoi, se adaugă în crema de brânză, împreună cu fulgii de migdale sau nuca pisată.

3. Se iau frunzele de la câteva fire de ceapă verde şi se toacă fin. Din pasta de brânză se modelează bile, care se tăvălesc apoi prin codiţele de ceapă tocate. Fiecare „bulgăraş' se aşază pe o frunză de busuioc, se ornează cu frunze de pătrunjel şi fâşii subţiri de ardei.