De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 50 g unt
- 1 caracatiţă proaspătă de 800 g
- 1/2 lămâie
- 6-7 căţei de usturoi
- 1 pahar de vin roşu
- sare şi piper
Mod De Preparare
Nu oricine poate găti fructele de mare. Dar cu reţeta aceasta simplă poţi face o delicioasă caracatiţă în stil mediteranean:
1. Caracatița se curăță și se porționează. Carnea se pune la fiert într-o oală cu apă clocotită și se lasă pe foc 45-55 de minute, după care se scoate și se curăță de pielițe.
2. Într-o tigaie, se pune untul și, când s-a topit, se adaugă caracatița, usturoiul și vinul și se căleşte până când carnea capătă o nuanță aurie. După ce vinul s-a evaporat, se pune sare şi piper şi se stoarce jumătatea de lămâie.
3. Caracatița se aduce la masă imediat.
Citește și: Cum se gătește caracatița, să fie cât mai suculentă și gustoasă