Caracatiţă în stil mediteranean

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 50 g unt
  • 1 caracatiţă proaspătă de 800 g
  • 1/2 lămâie
  • 6-7 căţei de usturoi
  • 1 pahar de vin roşu
  • sare şi piper

Mod De Preparare

Nu oricine poate găti fructele de mare. Dar cu reţeta aceasta simplă poţi face o delicioasă caracatiţă în stil mediteranean:

1. Caracatița se curăță și se porționează. Carnea se pune la fiert într-o oală cu apă clocotită și se lasă pe foc 45-55 de minute, după care se scoate și se curăță de pielițe.

2. Într-o tigaie, se pune untul și, când s-a topit, se adaugă caracatița, usturoiul și vinul și se căleşte până când carnea capătă o nuanță aurie. După ce vinul s-a evaporat, se pune sare şi piper şi se stoarce jumătatea de lămâie.

3. Caracatița se aduce la masă imediat.

Citește și: Cum se gătește caracatița, să fie cât mai suculentă și gustoasă