De Erika Chivu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 800 g cârnăciori picanţi afumaţi
- rozmarin verde
- 4 linguri ulei de măsline
- 4 căţei usturoi
- 800 g cartofi
- 200 g brânză mascarpone
- sare grunjoasă
- piper negru măcinat
- 100 ml lapte
- 10 castraveţi
- 3 lingurite oţet balsamic
- 1 lingurita zahăr
- pătrunjel proaspăt
Mod De Preparare
Cârnăciori cu piure şi castraveţi – un fel de mâncare delicios, săţios şi perfect pentru mesele în familie. Încearcă această reţetă specială!
1. Cârnăciorii se împletesc, se fixează cu scobitori şi se ung cu ulei de măsline. Se înţeapă cu un ac sau cu o scobitoare şi se freacă bine cu usturoi pisat.
2. Se aşază în tavă, se presară rozmarin şi se acoperă cu hârtie de copt. Se bagă în cuptor la 150°C.
3. În acest timp, se curăţă cartofii, se spală şi se pun să fiarbă în apă cu o linguriţă de sare. Se scurg după ce au fiert. Se pasează şi se amestecă cu brânza mascarpone şi laptele călduţ.
4. Se curăţă castraveţii, se taie feliuţe subţiri şi se pregăteşte sosul. Se amestecă uleiul cu oţetul balsamic, zahărul, sarea şi piperul şi se toarnă peste castraveţi. Cârnăciorii se servesc cu piureul şi cu salata de castraveţi. Se ornează cu pătrunjel.