De Erika Chivu,
Ingrediente
- 1,3 kg carne de oaie
- 2 căpăţâni usturoi
- 2 linguri ulei
- 1 lingurita boia iute
- 1 lingurita chimen măcinat
- 1 lingurita piper negru măcinat
- 1 lingurita sare fină
- câteva boabe coriandru
- 50 ml apă
- 2,5 metri intestine de oaie
Mod De Preparare
Cei mai buni cârnaţi de oaie. Se fac uşor şi sunt foarte gustoşi. Iată o reţetă simplă de cârnaţi.
1. Carnea se taie cuburi şi se toacă. Se pune carnea tocată într-un castron încăpător.
2. Toate condimentele se amestecă şi se pun peste carne, împreună cu usturoiul zdrobit. Apoi, se adaugă uleiul şi apa şi se frământă timp de 10 minute.
3. Se lasă la rece două ore amestecul de carne, timp în care intestinele de oaie se pun la înmuiat în apă caldă.
4. Se umplu intestinele de cârnaţi şi se marchează la fiecare 12 cm. Se lasă să se zvânte în aer liber timp de o zi înainte de a-i pune la frigider.