De Ileana Voicu,
Ingrediente
- 1 kg cartofi
- 2 ouă
- 1 lingura unt
- 300 g cârnaţi
- condimente
- 1 cutie mică smântână
- 2 felii caşcaval
Mod De Preparare
1. Cartofii se fierb în coajă, iar ouăle se fierb să fie mai tari. Se taie cubuleţe cârnaţii. După ce cartofii sunt fierţi, se decojesc şi se taie rondele, ouăle se taie şi ele tot rondele.
2. Se unge tava cu unt, se pune un rând de cartofi, un rând de ouă şi apoi mezelurile. Se condimentează după preferinţe, iar deasupra se pune ultimul rând, de cartofi.
3. Se întinde smântâna pe deasupra şi se dă la cuptor, după ce s-a acoperit vasul cu folie de aluminiu.
4. Se lasă la cuptor aproximativ 20 de minute, apoi se adaugă deasupra caşcavalul tăiat felii şi se mai dă din nou la cuptor, pentru încă 10 minute.