De Ana Munteanu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 6 cartofi galbeni mari
- 80 g muștar de Dijon
- 100 g muștar clasic
- zeama și coaja rasă de la 2 lămâi
- 90 ml ulei de măsline
- 4 căței de usturoi tocați
- 1/2 lămâie tăiată felii
- sare și piper după gust
- *pătrunjel proaspăt pentru ornat
Mod De Preparare
Ești vegan/vegetarian sau ții post? Fă această variantă delicioasă și inedită de cartofi la cuptor. Ce poate fi mai bun pentru o zi în care vrei să mănânci ceva ușor, cu gust fresh decât niște cartofi înveliți într-un sos acrișor de muștar și lămâie?
- Preîncălzește cuptorul la treaptă mare.
- Într-un bol mare, amestecă toate ingredientele în afară de cartofi. Pe aceștia fierbe-i 10 minute în apă cu sare, taie-i cubulețe și aruncă-i în sosul aromatizat din castron. Dacă folosești cartofi noi, îi poți lăsa fără probleme întregi.
- Amestecă-i bine până se acoperă cu totul de sos și pune-i într-o tavă care nu lipește și dă-i la cuptor 20 de minute.
- Presară pătrunjel (sau mărar, dacă preferi) proaspăt pe deasupra. Poți pune și parmezan ras, dacă vrei.
Alte rețete delicioase cu cartofi la cuptor:
Foto: shutterstock
Alte rețete