De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 250 g orez integral sau cu bobul lung
- 2 ardei grași de culori diferite
- 250 g telemea
- 4-5 căţei de usturoi
- 300 g iaurt degresat
- 250 g brânză de vaci degresată
- 1 legatura mărar
- 1 legatura ceapă verde
- sare
- piper
Mod De Preparare
1. Orezul se pune la fiert, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se acoperă vasul în care fierbe şi se amestecă din când în când. Când a fiert, se pune într-o strecurătoare şi se clăteşte sub jet de apă rece.
2. Ardeii se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe. Telemeaua se taie şi ea cubuleţe. Ceapa se spală şi se taie rondele.
3. Într-un vas, se amestecă usturoiul pisat cu brânza de vaci şi iaurtul, până se obţine o pastă omogenă. Se adaugă mărarul tocat fin şi se potriveşte totul la gust cu sare şi piper.
4. Într-un castron pentru salată, se amestecă toate ingredientele, se potriveşte totul la gust şi se poate servi imediat.