De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Gata in: min
Ingrediente
- 2 castraveţi de grădină
- 500 g telemea de oaie sau de capră
- 100 g mascarpone
- 2-3 fire de ceapă verde
- 1/2 lingurita boabe de muştar
- 2-3 oţet
- 3 linguri ulei de măsline
- sare
- piper proaspăt măcinat
Mod De Preparare
1. Castraveţii se spală, se curăţă şi se taie pe lung în felii subţiri. Se pun într-un castron, se dau cu un praf de sare şi se lasă deoparte, până încep să se înmoaie puţin.
2. Între timp, se pregăteşte umplutura. Telemeaua rasă se pune într-un castron şi se adaugă mascarpone, ceapa fin tocată, boabele de muştar, oţetul, uleiul de măsline, puţin piper şi sare dacă e cazul. Se amestecă bine, până se obţine o pastă omogenă.
3. Se ia cu linguriţa din această compoziţie şi se pune pe feliile de castraveţi. Se prind apoi cu scobitori şi se servesc cu roşii.
Alte rețete