De Ileana Voicu,
Timpi de preparare
- Timp de preparare: min
- Timp de gatire: min
- Gata in: min
Ingrediente
Pentru blat
- 6 ouă
- 6 linguri făină
- 1 praf sare
- 8 linguri zahăr
- 2 pliculete zahăr vanilat
- 30 g unt topit
Pentru sirop
- 150 g zahăr
- coaja de la 2 lămâi
- 75 ml apă
Pentru ornat
- 300 g frişcă naturală
- 300 g căpşuni
- 2-3 banane
- cremă de ciocolată
Mod De Preparare
1. Se pregăteşte forma de tort, se tapetează cu hârtie de copt şi se dă drumul la cuptor la 120° C. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile se freacă cu un praf de sare şi se acoperă cu o folie de plastic.
2. Separat, se bat albuşurile cu zahărul, zahărul vanilat până se întăresc şi se adaugă gălbenuşuurile şi untul topit şi răcit la temperatura camerei. La sfârşit se pune făina cernută şi se amestecă uşor să nu se lase. Compoziţia se toarnă în formă şi se bagă în cuptor.
3. Între timp se prepară siropul din zahăr, apă, vanilie şi coajă de lămâie şi se lasă să fiarbă până scade la jumătate. După ce s-a legat, se lasă să se răcească. Se bate frişca şi se lasă la frigider.
4. După ce s-a copt blatul şi s-a răcit la temperatura camerei, se taie, se însiropează, se pune un strat de frişcă şi se ornează cu ciupercuţe formate din banane, ciocolată şi pălărioare din căpşunele cu frişcă.